0

Comments

Newsletter 1 – Nyhetsbrev 1

Download PDF Newsletter: NorwegianSwedish and Russian.
Vårt første Nyhetsbrev henvender seg til deg som har kommet i kontakt med North Cultitude 6263, og kan være interessert i mer informasjon om prosjektets videreføring.
Hvorfor North Cultitude 6263
Prosjektets idé er å arbeide for å øke kontaktflaten mellom kunstere og andre kreative på breddegradene 62 og 63. Dette kan skape forutsetninger for nye muligheter og prosjekter for disse aktørene og dermed nå ut til et bredt publikum. Nettverket kan dannes fra kyst til kyst gjennom fysiske møter, men hovedsaklig via internett. Prosjektet skal først rette seg inn mot kunstnere og kunstnergrupper på nevnte de breddgrader i Sverige og Norge. Det langsiktige målet er å kunne organisere internasjonale kulturelle aktiviteter med påfølgende biennaler/festivaler langs breddegradene. Innen 10 år er målet å ha koplet et nettverk jorden rundt.
Hva kan gjøres
Prosjektet skal bygge et aktivt nett- verk for kunst/kulturskapere.
Under prosjektperioden 2013-2014 kommer Interregprosjektet til å fokusere på utvikling av aktiviteter og forankring, og bygge nettverk i samarbeid med assosierte grupper, institusjoner og organisasjoner. Teknikken skal testes som redskap for digital kommunikasjon. Forankringsarbeidet kommer også til å utvikles sammen med universiteter, intresseorganisasjoner og andre prosjekter, som arbeider fra kyst til kyst i Midt-Sverige og Midt-Norge.
Hvordan
Aktivitetene foregår på minst to steder samtidig langs. Ved å teste og høyne internettets kvalitet kan events som presentasjoner, seminarer, workshops, Pecha Kucha, konserter og teaterforestillinger bli en interaktiv kulturopplevelse. Om en aktivitet har sin base i øst kan folk fra vest og midt være på hvert sitt sted og digitalt kobles sammen via internett med bilde og lyd.Hva vi har gjortI mars 2012 arrangerte foreningen North Cultitude 6263 et seminar og en workshop for å spre idéen og undersøke interessen for dette arbeidet langs breddegradene. Arrangementet hadde base i Atelier Ilsvika i Trondheim, og all kommunikasjon gikk via Skype. Færøyene, Trondheim, Ånge, Sundsvall og Härnösand deltok. Resultatet ble veldig bra, og ga både inspirasjon og underlag til å arbeide videre med idéen.  Høsten 2012 ble det arrangert en “Art Dinner”. Bordene i Atelier Ilsvika og Kollektiva Konstnärsverkstan i Härnösand ble koblet samman via Skype for å spise, drikke, spille musikk og vise kunstprosjekter sammen.
Hva er på gang?
NC6263 planlegger flere aktiviteter i 2013 og 2014 på vestkysten i Norge, i Östersund/Ånge og på østkysten i Sverige. Aktivitetenes innhold utgår fra tidligere idéer og medvirkende kunstnergrupper og interesserte.
Vi søker kontakt!
There are no comments on this post yet.